ondergrondse infrastructuur

Over BGA

Bureau Groenadvies werkt op de grens tussen groen en grijs. Wij zijn een adviseurs- en ingenieursbureau gespecialiseerd op het gebied van de civiele techniek in combinatie met het openbaar groen, ecoengineering, zowel aan de binnen- als buitenzijde van het gebouw en de nabije omgeving. Wij werken in elk stadium van het bouwproces: het ontwerp, de technische uitwerking van het ontwerp, projectmanagement, beheer maar ook op het gebied van renovatie en (schade-)onderzoek. Hierbij zoeken we esthetische en technische oplossingen waarbij efficiëntie, duurzaamheid en flexibiliteit centraal staan. Praktisch en to-the-point.

Bouwen met groen

De ingenieurs van Bureau Groenadvies zijn grondig opgeleid in bouwen met groen: wij hebben gedegen theoretische kennis en jaren praktijkervaring in complexe projecten. Uniek is onze ervaring met projectmanagement en engineering bij Design & Construct projecten in diverse samenwerkingsverbanden, waaronder grote, eventueel bouwgerelateerde PPS-projecten (Publiek-Private-Samenwerking). Spraakmakende voorbeelden hiervan zijn de binnen- en buitentuinen van het Ministerie van Financiën in Den Haag, de nieuwbouw van woonwijk het Trefpunt te Ermelo, de renovatie van het Frederikspark te Haarlem en de nieuwbouw van de Kromhout Kazerne in Utrecht. We lopen voorop in de markt en worden erkend als onafhankelijk expert.

Onhankelijke experts

Door een nationaal en internationaal netwerk van specialisten blijven we up-to-date met de nieuwste innovaties en marktontwikkelingen. Wij zijn betrokken bij het opstellen van nationale normeringen voor daktuinen samen met het Nederlands Normalisatie-instituut (NEN), de brancheverenigingen en diverse onderzoeksinstellingen. Wij zijn auteur van het Handboek Groene Daken, in opdracht van Stichting Groenkeur en OTIB. Onze kennis delen we verder door het geven van cursussen aan opdrachtgevers, architecten, bouwbedrijven en dakdekkers en door het opleiden van hoveniers voor het verkrijgen van het erkende Groenkeur-vakdiploma Daktuin & Gevelgroen. In het kader van maatschappelijk verantwoord ondernemen zijn wij betrokken bij diverse non-profit ondernemingen.

Groen loont. Een gebouw met groen loont dubbel!

bedrijfstuin in kantoorpark dakplantsoen met eetbare planten